Automobilist rijdt 120 kilometer per uur op Wijchenseweg

Van onze redactie
5 februari 2020
Vanavond heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een automobilist op de Wijchenseweg. De man reed meer dan 120 kilometer per uur.
Agenten stonden met hun auto voor de verkeerslichten van het Nelson Mandelaplein, op de Graafseweg. Toen het verkeerslicht groen werd, trok een auto voor hen hard op en reed snel weg richting de Wijchenseweg. De agenten besloten achter de auto aan te rijden. Zelfs toen de agenten 120 kilometer per uur reden, waar 50 kilometer per uur is toegestaan, werd de afstand tot de andere auto groter.
 
De bestuurder remde hard af voor de flitspaal ter hoogte van de Woonboulevard. Na het passeren van de flitspaal reed de bestuurder weer met hoge snelheid verder. Ondanks de snelheid lukte het de agenten de bestuurder staande te houden. Omdat de man meer dan 50 kilometer per uur te snel reed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.
 
De agenten maakten een proces verbaal op voor het rijden met 120 kilometer per uur waar 50 is toegestaan. Na de wettelijke correctie werd een boete voor een snelheidsovertreding van 60 kilometer per uur uitgeschreven. De hoogte van deze boete wordt door de officier van justitie bepaald. Ook zal de bestuurder een cursus Educatieve Maatregel Gedrag moeten volgen bij het CBR. De kosten hiervan, ongeveer €1200, moet hij zelf betalen. Wanneer hij deze cursus niet volgt zal zijn rijbewijs ongeldig worden verklaard.

Dit bericht delen:

Advertenties