Carnavalskrant 2020: opmaat naar ‘Groot Carnaval’

Frank van Raaij Woensdag 05 Februari 2020

Met de lancering van de nieuwe Carnavalskrant is het aftellen voor de Nijmeegse carnavalisten begonnen. In de nieuwe Carnavalskrant alvast een voorproefje.

De carnavalskrant kent een aantal vaste ‘schrievers’, prominenten Knotsenburgers die hun sporen zowel binnen als buiten het carnaval ruimschoots verdiend hebben. Al jaren staan zij garant voor een grote diversiteit aan artikelen. Ook dit jaar mag het resultaat er zijn, een rijk geïllustreerde krant van maar liefst 40 pagina’s dik, boordevol artikelen en waardevolle informatie over (voor velen) het mooiste feestje van het jaar, carnaval in Knotsenburg.

Vaste ‘schrievers’

De vaste ‘schrievers’ waren weer op dreef. De special van ex-prins en oud kamerlid Ad Lansink over de carnavalsmis is een waar collectors item, maar ook oud-docent geschiedenis en Heer van Knotsenburg Karel Hermsen liet zich niet onbetuigd en schreef weer een schitterende column (de ballen van Knotsenburg) gebaseerd op het jaarlijks wisselend motto van Knotsenburg. Nieuwkomer Mart de Beer tekende met zijn ontwapende interviewtechniek voor pareltjes van artikelen met verrassende quotes van zowel het boerenbrullofspaar als de scheidende voorzitter van de Proclamatiecommissie.

Goede wijn behoeft geen krans

En Harry Janssen? Goede wijn behoeft geen krans, de interviews met de beide prinsen en het artikel over het jubilerende Marikenpaleis zijn als vanouds een genot om te lezen, dat is de oud-chef kunstredactie van de Gelderlander wel toevertrouwd.

 

De nieuwe Carnavalskrant is gedurende het gehele jaar online te lezen op de website van de Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen. De papieren versie is in beperkte oplage verkrijgbaar bij alle deelnemende horecabedrijven en sommige sponsoren.
 
 
 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.