Vocaal spektakel tijdens schoolconcert Karel de Grote College

Frank van Raaij
5 februari 2020
Superlatieven schieten tekort, het jaarlijkse schoolconcert van het Karel de Grote College (KGC) gisteren in Concertgebouw De Vereeniging was van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Ruim 700 leerlingen gaven acte de présence en brachten het publiek in de tot de nok toe gevulde concertzaal van De Vereeniging in opperste vervoering.

Naast het bovenbouwkoor onder leiding van dirigent Jan Jaap Nuiver, brachten ook leerlingen uit de middenbouw onder leiding van Annemarieke Visser een aantal schitterende werken ten gehore. De hoge diversiteit van het concert werd extra benadrukt door solo-optredens van enkele zeer getalenteerde leerlingen, optredens van de groep schoolmusical en leerlingen uit de examenklas muziek.

Muisstil

Muisstil was het bij het imponerende optreden van violiste Lola-Aleida Pansier die het stuk ‘Allegro Brillante’ speelde van componist William ten Have. Ondanks het griepseizoen was er geen kuchje te horen in de concertzaal. Een welhaast nog groter compliment dan het ovationele applaus dat haar na afloop van haar optreden ten deel viel. Het publiek genoot, dit was van uitzonderlijke klasse.

Ouderkoor

Dit jaar was er voor het eerst ook een ouderkoor. Een initiatief van Jan Jaap Nuiver, dirigent, pianist én arrangeur aan het KGC. Tot zijn grote verrassing reageerden bijna 70 enthousiaste ouders op zijn uitvraag, waaronder 18 mannen. Een perfecte mix en als het aan Nuiver ligt zeker geen eendagsvlieg. ‘We hebben niet alleen hard gewerkt, maar ook ontzettend veel lol met elkaar gehad. Het was echt een feestje om met deze dolenthousiaste ouders te mogen werken’, aldus Nuiver.

Vrijeschool

Het Karel de Grote College is een school voor voortgezet vrijeschool onderwijs in Nijmegen en is gevestigd aan de Wilhelminasingel 15. Voor meer informatie kijk op de website van het KGC of bezoek de school tijdens de open dag op zaterdag 15 februari van 10.00 tot 15.00 uur.

Bekijk het complete fotoverslag van het schoolconcert op de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties