Rookvrije zone voor basisschool de Wingerd

Van onze redactie
4 februari 2020
Leerlingen van basisschool de Wingerd onthulden vanmiddag samen met Stichting Move de rookvrije zone. De leerlingen plaatsen samen met de gemeente stoeptegels van de Rookvrije Generatie en spoten bij de ingangen van het schoolplein sjablonen op de grond, die zij zelf hadden ontworpen. Met een video, een speech en een mooi optreden lieten de leerlingen zien waarom zij een rookvrije zone belangrijk vinden.
De onthulling van de rookvrije zone was de feestelijke afsluiting van een project met Stichting Move. De kinderen en studenten hebben maandenlang hard gewerkt aan dit project. Stichting Move koppelt kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten aan studenten. Samen komen zij in actie voor hun omgeving.

Rookvrije Generatie

De leerlingen van groep 8 van basisschool de Wingerd wilden met dit project het roken rondom de school verminderen, omdat zij zelf niet met roken in aanraking willen komen. De rookvrije zone is een mooie stap op weg naar een Rookvrije Generatie.


Breed draagvlak

In het kader van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ zetten de volgende partijen zich in voor de Rookvrije Generatie: Iriszorg, Radboud Universiteit, Radboudumc, GGD Gelderland-Zuid en gemeente Nijmegen. Steeds meer scholen en organisaties in Nijmegen sluiten zich hierbij aan. Het doel van de Rookvrije Generatie is om kinderen te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te beginnen met roken.

Dit bericht delen:

Advertenties