33e Voordrachtfestival middelbaar onderwijs `Rebellen en dwarsdenkers`

Van onze redactie
1 februari 2020
Van 10 tot en met 12 februari organiseert Cultuur en School Nijmegen het jaarlijkse Voordrachtfestival voor het voortgezet onderwijs in de Lindenberg.
Het Voordrachtfestval is een project voor en door jongeren. Aan de hand van een jaarlijks wisselend thema laten zij hun creatieve interpretatie zien van literaire teksten en gedichten. Het resultaat is een reeks voorstellingen van verschillende scholen, waarbij muziek, dans, theater, beeldende kunst, film, digitale vormgeving en voordrachtskunst worden gecombineerd.

Dit jaar geven leerlingen van het Montessori College, de SSgN, het Canisiuscollege en het Stedelijk Gymnasium invulling aan het thema `Rebellen en dwarsdenkers`. Een thema dat tot de verbeelding spreekt want wie wil er nou niet af en toe rebelleren of dwarsliggen?

Leerlingen van deze scholen werkten de afgelopen periode heel wat uurtjes op school aan hun voordracht en staan om beurten op het podium met een complete voorstelling.

Cultuur En School Nijmegen verzorgde professionele workshops voor de deelnemers om de podiumpresentatie te verbeteren. Volgens insiders staat elk optreden als een huis en barst het in Nijmegen van het talent.

Op feedback hoeven de deelnemers trouwens niet lang te wachten. Tijdens de voorstellingen zitten er namens de Stichting Poëtisch recensenten in de zaal die hun reactie geven op de voorstelling, teksten, het spel en meer. Interactiever kan het niet zijn.

Affichewedstrijd

Elk jaar wordt er een affichewedstijd gekoppeld aan het voordrachtfestival. Leerlingen gaan op school aan de slag om aan de hand van het thema een pakkende affiche te ontwerpen. Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury dan een winnaar. Voor de derde keer op rij werd deze wedstrijd gewonnen door een leerling van de SSgN. Deze keer door Emma de Groot, leerling uit 5 Havo.

Programma:

Maandag 10 februari:
19.15 uur
Montessori College
20.45 uur
Montessori College

Dinsdag 11 februari:
19.30 uur
SSgN
20.30 uur
Canisius College

Woensdag 12 februari:
19.30 uur
Stedelijk Gymnasium

Locatie: Theaterzaal Lindenberg, Ridderzaal 23 Nijmegen

Kaarten á 3 Euro per voorstelling via: info@delindenberg.com of via: 024 3273911.


Dit bericht delen:

Advertenties