Techniekstudenten bouwen 6 tiny houses

Van onze redactie
30 januari 2020
Na negen dagen bouwen werden vandaag zes tiny houses opgeleverd door eerstejaars techniekstudenten van het ROC Nijmegen. Studenten van de opleidingen Timmeren, Elektro, Installatietechniek en Schilderen werkten nauw samen in dit unieke project. De vakjury beoordeelde de resultaten en riep 'huisje 5' uit tot winnaar.

De Nijmeegse stadsnomaden fungeerden als inspiratiebron voor dit bijzondere project. De stadsnomaden passen duurzame technieken toe in hun eigen tiny houses en experimenteren met allerlei voor studenten interessante innovatieve technieken. Veelal leven ze ‘off grid’ oftewel niet aangesloten op gas, water, licht en riool.

Vakjury

De vakjury, bestaande uit opleidingspartners uit het bedrijfsleven en stadsnomade Tim Simons, beoordeelde de tiny houses onder meer op originaliteit en de uitvoering ervan. Ook werden de studenten beoordeeld op toepassing van duurzame technieken en samenwerking met verschillende disciplines. Volgens het juryrapport was ‘huisje 5’ het meest complete en afgewerkte exemplaar en waren de makers zeer creatief omgegaan met de beperkte ruimte en de duurzaamheidseisen.

 


Dit bericht delen:

Advertenties