Meer vertragingen op de weg in Nijmegen

Van onze redactie
29 januari 2020
Nijmegen is geëindigd op de vierde plek in de top tien van steden met verkeerstopstoppingen in Nederland. Dat blijkt uit de TomTom Traffic Index. Nijmegen wordt gevolgd door Amsterdam en Arnhem. De Zuid-Hollandse stad Leiden staat op nummer één, Den Haag en Haarlem volgen op nummer twee en drie.
Een gemiddelde autorit in Nijmegen duurde 5% langer dan in 2018, namelijk 27% langer. Dit betekent dat automobilisten 8 minuten langer deden over een rit van een half uur. In de Nijmeegse spits liep de extra reistijd zelfs op tot bijna 15 minuten bij een rit van een half uur. Ter vergelijking: in Leiden – de nummer één op de lijst – doen automobilisten gemiddeld bijna 18 minuten langer over een rit van een half uur in de spits. Mogelijke redenen voor de toename van de extra reistijd in Nijmegen zijn de werkzaamheden op de weg zoals het grootschalige onderhoud aan de Waalbrug, het onderhoud op de A325 en de N325 afgelopen zomer of werkzaamheden rondom nieuwbouw van de Waalsprong.
 
Automobilisten in Nijmegen stonden vorig jaar gemiddeld 112 uur (4 dagen en 16 uur) langer stil in het verkeer tijdens de spits. Om te vergelijken: in 112 uur kun je twee keer de langste route van de Nijmeegse Vierdaagse lopen. De belangrijkste knelpunten in de stad zijn de Prins Mauritssingel, de Berg en Dalseweg (tussen de kruising met de Mesdagstraat en de kruising met de Ten Hoetstraat), de Sint Canisiussingel, de Oranjesingel en het kruispunt Nieuwe Ubbergseweg / Generaal James Gavinweg. Op dinsdag 22 januari 2019 stonden automobilisten in Nijmegen het langste in de file. Een autorit van een half uur duurde op die dag ruim 25 minuten langer. Dit kwam door de sneeuwval, die zorgde voor meer dan 2.000 kilometer file door heel Nederland op die dag.

Dit bericht delen:

Advertenties