Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

Hans de Groot
27 januari 2020
De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO organiseren een serie concerten met weinig omgevingsprikkels onder de naam Concerten OpMaat.
Zo werd gisteren een concert gegeven door vier jonge musici, onder de naam Violente. De musici zijn allen cum laude afgestudeerd. Het concert was in de Goede Herderkerk, die hiervoor verrassend geschikt is. Iedereen kan het goed zien, zit dichtbij en de muziek klinkt fantastisch. De vier musici brachten onder andere stukken van Mozart ten gehore, heel fraai en uiterst toegankelijk. Tijdens het concert was goed te zien dat samen musiceren voortdurend afstemming met elkaar door middel van oogcontact vereist.

Muziek geeft troost, zo zeggen de organisatoren, maakt blij en geeft de mogelijkheid even te ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid. Muziek moet voor iedereen toegankelijk zijn. Het idee achter Concerten OpMaat is nieuw en uniek. Het is door deze 3 partijen ontwikkeld en wordt nu gepresenteerd aan een breed publiek.

Iedereen moet kunnen genieten van deze concerten
Concerten OpMaat zijn toegankelijke en publieksvriendelijke concerten voor iedereen, ook voor jongeren en ouderen die minder mobiel en/of geïsoleerd zijn door fysieke en/of mentale beperkingen. Met of zonder beperkingen, met of zonder een gevulde beurs: echt voor iedereen.

De concerten hebben een gevarieerd aanbod van singer-songwriters, pop, klassiek en wereldmuziek en hebben één ding gemeen: de kwaliteit is hoog.

Kijk op de website of Facebookpagina van Besienderhuis voor meer informatie

Dit bericht delen:

Advertenties