Kanker zet je wereld op zijn kop

Van onze redactie
25 januari 2020
Op dinsdag 4 februari tijdens Wereldkankerdag, houdt het Marikenhuis van 09.30 tot 16.00 uur een open dag met veel aandacht voor de gevolgen van kanker en het aanbod van (psychosociale) zorg voor mensen die met kanker worden geconfronteerd. Het thema van Wereldkankerdag is dit jaar 'Kanker zet je wereld op zijn kop'.

Het Marikenhuis is gevestigd aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 en is de ontmoetingsplek voor iedereen die geraakt is door kanker. Tijdens de open dag zijn er gastvrouwen en gastheren aanwezig om alle vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken over de mogelijkheden die het Marikenhuis biedt. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Huidkanker

De avond daarvoor, op maandag 3 februari, organiseert het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) vanaf 18.30 uur een bijeenkomst in het CWZ, met als thema huidkanker. Huidkanker is de meest voorkomende en snelst toenemende kankersoort in Nederland. Bezoekers worden geïnformeerd over huidafwijkingen, preventie van huidkanker en behandelmogelijkheden. Uiteraard is bij deze bijeenkomst ook het Marikenhuis vertegenwoordigd. (Ex)patiënten kunnen die avond ook kennis maken met de activiteiten van het Marikenhuis. Ook deze bijeenkomst is gratis toegankelijk.

 


Dit bericht delen:

Advertenties