Gemeente verkoopt 'oud Doornroosje' aan De Basis

Van onze redactie
22 januari 2020
De gemeente Nijmegen verkoopt het pand aan de Groenewoudseweg 322, beter bekend als het 'oude Doornroosje' aan de stichting De Nijmeegse School (De Basis). De Basis wil hier een creatieve werkplek creëren voor ambitieuze artiesten en muziekondernemers. Het moet een toonaangevend muzikale broedplaats worden met repetitieruimtes, studio's, cafés, kantoren en een gastenverblijf, zo staat in de prospectus van De Basis die onderdeel uitmaakt van de koopovereenkomst.
Volgens de gemeente is Nijmegen een echte muziekstad met unieke en voor muzikanten noodzakelijke mogelijkheden om op te treden op podia en festivals. Maar aan het begin van de keten is er een tekort aan faciliteiten en speelplekken. De Basis wil daarom ook talentontwikkelaars en - makelaars een kantoorplek bieden en beginnende makers in contact brengen met de plek waar de professionele muzikanten werken. 

Dance, urban en pop

Zo wordt kennisuitwisseling tussen verschillende segmenten gefaciliteerd. Daarnaast creëren de talentmakelaars binnen de genres dance, urban en pop op verschillende locaties speelmogelijkheden, zodat er door muzikanten meters gemaakt kunnen worden. Zo draagt De Basis bij aan een betere doorstroming van talent en krijgt het hoge niveau van de Nijmeegse popmuziek een extra kwaliteitsimpuls.

Koopovereenkomst

Gedurende 15 jaar na levering aan De Basis mag het pand volgens de koopovereenkomst niet anders gebruikt worden dan in de prospectus wordt vermeld. Ander gebruik mag alleen met toestemming van de gemeente; zo waarborgt de gemeente dat waardeontwikkeling door ander gebruik de eerste 15 jaar ten goede komt van de gemeente.

Dit bericht delen:

Advertenties