Woonboot aan Oostkanaaldijk maakt water

Lars Schwachöfer
16 januari 2020
Vanavond zijn de hulpdiensten omstreeks half tien gealarmeerd voor een woonboot aan de Oostkanaaldijk. De boot maakte water.
Drie bewoners waren thuis toen het ze opviel dat hun woonboot schuin begon te liggen. Toen zij water de boot in zagen lopen alarmeerden zij de brandweer. De brandweer rukte uit met meerdere wagens en een blusboot. Ook Rijkswaterstaat kwam met een boot ter plaatse. Brandweerlieden begonnen direct met het pompen van water en zochten naar het lek.

De boot maakte snel water, waardoor de brandweer de pompen uit de boot moesten halen. De boot zonk tot deze met de onderzijde op de bodem van het Maas-Waalkanaal kwam te liggen. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de boot momenteel stabiel ligt. De elektriciteit is afgesloten en de gasflessen liggen veilig in de woonboot. De afvoer naar het riool is niet beschadigd.

De bewoners hebben een andere slaaplocatie geregeld. Omstreeks half twaalf vertrok de brandweer. De boot van Rijkswaterstaat bleef nog langere tijd naast de woonboot liggen. Rijkswaterstaat kijkt in overleg met de verzekeraar van de gedupeerden naar een oplossing op de woonboot te bergen. Wanneer dit zal gebeuren, is nog niet bekend. Niemand raakte gewond.

Dit bericht delen:

Advertenties