Film gebaseerd op 'het fatale scooterongeluk' te zien in LUX

Van onze redactie
16 januari 2020
Deze maand is het precies tien jaar geleden dat LUX-medewerker Mario van de Geijn omkwam bij 'het fatale scooterongeluk'. Op 15 januari 2010 rijden twee mannen op een gestolen scooter in hun vlucht voor de politie een man op een zebrapad dood. De twee verdachten geven elkaar de schuld, terwijl maar een van hen reed. Omdat niet duidelijk wordt wie de bestuurder was tijdens het ongeluk, blijft de vraag wie van de daders vervolgd moet worden. Een lange juridische strijd van acht jaar is hiervan het gevolg.

Regisseur en oud LUX-medewerker Christian van Duuren baseerde de korte film Close Distance op deze gebeurtenis. Als eerbetoon aan Mario van de Geijn organiseert LUX tussen donderdag 16 en woensdag 22 januari zes gratis vertoningen van Close Distance.

Over de film

Vijf jaar na de dood van Gerards geliefde Mario moeten de verantwoordelijken nog terechtstaan. Tijdens een politiereconstructie beseft Gerard dat vergeving noodzakelijk is voor het loslaten van zijn verdriet. Voor de politie is de nachtelijke reconstructie van het dodelijk verkeersongeval van toen gewoon een klus die geklaard moet worden. 'We gaan vannacht stappen zetten', aldus de politie. Maar welke stappen moet Gerard zetten? Hij is degene die destijds zijn geliefde verloor. Nu hij ziet hoe alles weer in scène wordt gezet, komen de herinneringen terug. Zal een veroordeling van de schuldigen hem helpen zijn verdriet te verwerken, of is er iets anders nodig?

Kaarten en informatie

De film is gratis toegankelijk, maar bezoekers dienen wel een kaartje te reserveren bij de kassa of online. De film is te zien van donderdag 16 t/m woensdag 22 januari, met uitzondering van zondag 19 januari. Meer informatie over de film is te vinden op de website van Lux Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties