Thema-avond over huidkanker in CWZ

Van onze redactie Dinsdag 14 Januari 2020
Huidkanker is de meest voorkomende en snelst toenemende kankersoort in Nederland. Maar liefst één op de zes mensen krijgt hiermee te maken.

Tijdens een thema-avond op maandag 3 februari informeren specialisten van het CWZ en Radboudumc patiënten en geïnteresseerden graag over huidafwijkingen, preventie van huidkanker en behandelmogelijkheden.

Op deze avond komen o.a. de volgende zaken aan bod: feiten en fabels over huidafwijkingen, als er sprake is van een melanoom, immunotherapie bij een melanoom en huidtumoren in het hoofd-halsgebied. Er komt ook een patiënt aan het woord en in een `Meet & Greet de dokter` kunt u in gesprek met een van de sprekers. Ook zijn medewerkers van het Marikenhuis aanwezig.

De gratis toegankelijke thema-avond is op maandag 3 februari van 18.30 tot 20.30 uur in het Auditorium (C01) in het hoofdgebouw van het CWZ. Om teleurstellingen te voorkomen is het gezien het aantal beschikbare zitplaatsen echt noodzakelijk dat u zich onder vermelding van het aantal personen waarmee u wenst te komen aanmeldt via: oncologiecommissie@cwz.nl

Programma

18.30 – 18.35 uur: Inloop (koffie en thee) en welkomstwoord door Rebecca Berry, verpleegkundig specialist oncologie

18.35 – 19.00 uur: Feiten en fabels over huidafwijkingen door Bert van Bergen, dermatoloog

19.00 – 19.20 uur: Als er sprake is van een melanoom door Luc Strobbe, chirurg-oncoloog

19.20 – 19.35 uur: Huidtumoren in het hoofd-halsgebied door Masoud Malyar, anios plastische chirurgie

19.35 – 19.55 uur: Immunotherapie bij melanoom door Marye Boers-Sonderen, oncoloog Radboudumc

19.55 – 20.10 uur: Patiënt aan het woord door Bianca Peters

20.10 – 20.30 uur: Meet & Greet de dokter, u kunt in gesprek met een van de sprekers.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.