Pieter Derks, Rob Jetten en Grete Visser lezen voor in Nijmeegse Kinderboekwinkel

Van onze redactie
13 januari 2020
Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 22 januari tot en met 1 februari komen de wethouder van onderwijs Grete Visser en bekende Nijmegenaren cabaretier Pieter Derks en politicus Rob Jetten voorlezen in de Nijmeegse Kinderboekwinkel aan de Kannenmarkt.
Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Dat zijn vaardigheden waarin Nederlandse kinderen volgens internationale vergelijkende onderzoeken steeds slechter scoren.

Rond de Nationale Voorleesweken kiest een deskundige jury elk jaar het Prentenboek van het Jaar. Tijdens de talrijke voorleesbeurten in het hele land lezen bekende en minder bekende landgenoten daaruit voor. Dit jaar viel de eer te beurt aan het prentenboek `Moppereend` van Joyce Dunbar en Petr Horáček vertaald door Jesse Goossens. Peuters en kleuters kunnen zich nog niet zo goed voorstellen dat andere mensen er ook andere gevoelens, gedachten en ervaringen op na houden. In `Moppereend` komt dit alles op speelse wijze aan bod. Voorlezen helpt om deze cognitieve vaardigheid te ontwikkelen.

Grete Visser bijt de spits af door op woensdag 22 januari om 11.00 uur voor te lezen. Pieter Derks volgt op zaterdag 25 en Rob Jetten op dinsdag 28 januari. Ouders met kinderen in de peuterleeftijd zijn van harte welkom. Na het voorlezen kan er nog geknutseld worden en is er wat lekkers.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk via info@kinderboekwinkelnijmegen.nl of telefonisch 06 50887725.

Ook de bibliotheek Marïenburg organiseert tijdens de Nationale Voorleesweek een aantal activiteiten, waaronder `voorlezen met gebaren`. Informatie via info@obgz.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties