Hoge landelijke score opleidingen ROC Nijmegen

Van onze redactie Zaterdag 11 Januari 2020

Vandaag verscheen de nieuwe MBO Keuzegids, waarin opleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs met elkaar worden vergeleken. Op basis van de ranking in de nieuwe gids mogen 12 opleidingen van ROC Nijmegen zich ‘topopleiding’ noemen.

Maar liefst vijf opleidingen behaalden zelfs een eerste plaats en zijn daarmee de beste van Nederland. Het betreft de opleidingen ICT Beheerder, Applicatie- en Mediaontwikkeling, Schilder, Gezel Schilder en Coördinator Beveiliging.

Oordeel studenten

Het oordeel van de studenten zelf weegt zwaar mee bij het vaststellen van de uiteindelijke ranking. Tweejaarlijks wordt via de JOB-enquête onderzocht hoe tevreden studenten zijn over hun school en opleiding. Voor het predicaat ‘topopleiding’ dient een opleiding minimaal 75 punten te scoren op een schaal van 100. Binnen de topopleidingen is er vervolgens een rangorde op basis van de score.

Meer informatie over de keuzegids en alle aangeboden opleidingen, vind je op de website van ROC Nijmegen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.