Opening groene schoolplein De Lindenhoeve

Van onze redactie
10 januari 2020
Vanmiddag is het nieuwe groene schoolplein van brede basisschool De Lindenhoeve in Lindenholt geopend door burgemeester Bruls.
Het schoolplein is veranderd in een groene oase. Het hoveniersbedrijf Weer Naar Buiten heeft samen met de leerlingen maar liefst 3300 tegels verwijderd en bomen en struiken geplant.

Alle kinderen hielpen mee

De aftrap van het vergroenen en vernieuwen van het schoolplein was op maandag 9 september. Alle leerlingen hebben geholpen met het verwijderen van de eerste stenen. Vervolgens hebben
zij met hun klas een boom geplant met het hoveniersbedrijf  Weer Naar Buiten. De kinderen versierden ook nog stoeptegels met mozaïek die verwerkt zijn in de twee amfitheaters. Al met al heeft het proces van idee ontwikkelen tot fondsen werven tot de realisatie ruim twee jaar geduurd. Diverse partijen hebben financieel bijgedragen: de provincie die subsidie beschikbaar stelt
voor groene schoolpleinen, Jantje Beton en samenwerkingspartner KION. De ondersteuning vanuit het bestuur Conexus was een belangrijke factor voor het succes.

Groene revolutie op de schoolpleinen

Mede door de subsidie van de provincie gaan steeds meer scholen in Nijmegen aan de slag met een groen schoolplein. Een groen plein kent vele voordelen. Bij zware regenbuien zakt het regenwater gemakkelijk in de grond en komen schoolpleinen niet blank te staan. Met de stijgende temperaturen in de zomer biedt een groen schoolplein koelte en kan er toch lekker buiten worden gespeeld. Bovendien is groen gezond en biedt een groen schoolplein meer creatieve uitdagingen voor de leerlingen.

 

Dit bericht delen:

Advertenties