Brand Nijmeegsche IJzergieterij onder controle

Lars Schwachöfer Vrijdag 10 Januari 2020

Vanmorgen is omstreeks half tien brand uitgebroken bij de Nijmeegsche IJzergieterij aan de Lindenhoutseweg. De brand is onder controle.

De brandweer werd omstreeks tien uur gealarmeerd voor een brand bij de Nijmeegsche IJzergieterij. De brand ontstond in een filter, in een constructie aan de zijkant van het pand. De brandweer kwam met meerdere brandweerwagens ter plaatse. Vanaf een hoogwerker werd de brand gezocht.

Een woordvoerster van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid laat weten dat er nog sprake is van een smeulbrand, maar de brand onder controle is. De brand veroorzaakte hevige rookvorming. De brandlucht is in de wijde omgeving te ruiken. Bij hinder adviseert de Veiligheidsregio ramen te sluiten en elektrische ventilatie uit te schakelen. Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.