Voorleesfunctie voor website Bibliotheek Gelderland Zuid

Van onze redactie Donderdag 09 Januari 2020

Alle teksten op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn sinds kort te horen via een voorleesfunctie. De informatie van de bibliotheek is hierdoor makkelijker toegankelijk voor een bredere doelgroep.

De ReadSpeaker-technologie zet online teksten om in natuurlijke spraak. Vanaf ieder apparaat wordt met één klik op de voorleesknop de tekst op de webpagina voorgelezen. Handig voor mensen met een visuele beperking, senioren en voor mensen die de Nederlandse taal (nog) niet goed beheersen. 

Hoe werkt het?

Websitebezoekers klikken rechtsboven op de tekst ‘Zet voorlezen aan’ om de inhoud van de website te beluisteren. Er verschijnt een audiospeler en de tekst van de website wordt voorgelezen. De tekst wordt tegelijkertijd gemarkeerd om meelezen makkelijker te maken. Via de audiospeler kan het volume of de snelheid van het voorlezen aangepast worden. Je hoeft als gebruiker niets te downloaden.

Passend Lezen

De Bibliotheek Gelderland Zuid beschikt voor mensen met een lees- of visuele beperking ook over een uitgebreide collectie grootletter- en luisterboeken. Daarnaast hebben alle bibliotheekleden toegang tot de app ‘Passend Lezen’, met 45.000 gesproken boeken. Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.