Koningin Máxima bezoekt winnaar Appeltje van Oranje

Van onze redactie Ger Neijenhuyzen Woensdag 08 Januari 2020

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht vanmiddag een bezoek aan Stichting ElanArt in de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) in Nijmegen. De Stichting is winnaar van één van de drie Appeltjes van Oranje 2019, de prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven. ElanArt biedt jongeren uit asielzoekerscentra de kans contacten op te bouwen en hun talenten te ontdekken door deel te nemen aan kunstzinnige en creatieve projecten.

Stichting ElanArt heeft tot doel jonge asielzoekers in contact te brengen met diverse mensen en organisaties. Dit doet zij vanuit het idee dat kunst en cultuur ingrediënten zijn om de kloof tussen nieuwkomers en de samenleving te verkleinen. De circa tachtig vrijwilligers van de stichting willen met dans, theater, muziek en kookprojecten de integratie van de jonge vluchtelingen in Nederland bevorderen en ze in contact brengen met diverse mensen en organisaties. De nauwe samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zorgt voor ontmoetingen tussen studenten en nieuwkomers.

Koningin Máxima sprak tijdens het werkbezoek met vertegenwoordigers van ElanArt over de aanpak en de ontwikkeling van de stichting en woonde enkele presentaties bij van deelnemers aan de projecten. Tot slot sprak Koningin Máxima met enkele vrijwilligers over wat het initiatief voor hen betekent.

Het Oranje Fonds kent de Appeltjes van Oranje jaarlijks toe aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Ieder jaar draaien de prijzen om een ander thema. In 2019 was dit De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Tijdens de uitreiking van de Appeltjes in mei 2019, op Paleis Noordeinde, benadrukte Koningin Máxima in haar toespraak de positieve aanpak van ElanArt.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het fonds zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.