Demonstranten liggen op Burchtstraat voor beter klimaat

Van onze redactie Maandag 06 Januari 2020
Vanmiddag demonstreerden leden van Extinction Rebellion in de Burchtstraat. Ongeveer 25 demonstranten lagen op straat voor het stadhuis.

Toen de test voor het luchtalarm om 12 uur startte, gingen ongeveer 25 demonstranten op de grond voor het stadhuis liggen. Tijdens deze zogeheten 'die-in' simuleerden de demonstranten dood te zijn. Een van de organisatoren van de demonstratie, Josje van der Sterre, sprak omstanders door een megafoon toe om bewustwording voor de klimaatproblematiek te creëeren. Ook riep hij de gemeente op de klimaatproblematiek te erkennen en de klimaatnoodtoestand uit te roepen. 
 
Op 13 november wees de gemeente een motie van de Partij van de Dieren waarin werd gevraagd de noodtoestand voor klimaat en biodiversiteit uit te roepen af. Die afwijzing is de aanleiding geweest om in Nijmegen te demonstreren. Na ongeveer 10 minuten vertrokken de demonstranten weer. 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (5)

Geplaatst op 09-01-2020 om 14:10 door Al
Uitkering stoozetten van die gekkies. Gaan ze wel weer werken

Geplaatst op 07-01-2020 om 22:32 door amerik van leeuwen
laten deze lieden eerst maar eens een keer hard gaan werken, ipv hun hand op te houden.

Geplaatst op 07-01-2020 om 01:05 door Johan Frijns
Deze gasten op de foto, ik was er één van, hebben hun leefwijze allang aangepast en doen dit precies omdát ze zich enorm druk maken over wat er in Australië gaande is. Dat zou je als cynische reaguurders ook zelf kunnen doen en zo een verschil maken in plaats van maar wat reageren de hele dag. Maar het hoeft niet, dan lossen we het zonder jullie wel op.

Geplaatst op 06-01-2020 om 18:43 door Kaatje
Laat ze eerst zelf maar eens beginnen met niet meer vliegen,een hoop plastic kopen en véél bewuster met hun eigen leven omgaan.

Geplaatst op 06-01-2020 om 16:42 door Huub Fest
Laten deze gasten zich maar meer druk maken om wat er in Australië gebeurt.Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.