Start 2e fase vervanging betondek Waalbrug

Van onze redactie Ger Neijenhuyzen Zaterdag 04 Januari 2020

Afgelopen maand is het laatste stuk betondek aan de oostzijde van de Waalbrug vervangen door aannemerscombinatie Team Waalbrug. Vanaf dinsdag 7 januari start de aannemer met het vervangen van het betondek aan de westzijde van de brug. Gelijktijdig wijzigt de manier waarop fietsers, werkverkeer en hulpdiensten over de brug rijden. Voor automobilisten, OV-bussen en vrachtverkeer verandert er niets.

Vanaf 06.00 uur rijden fietsers staduitwaarts over het nieuwe betondek aan de oostzijde van de brug. Net als in de vorige fase wordt tussen de bogen een aparte veilige ruimte voor fietsers gecreëerd. Het werkverkeer en de hulpdiensten rijden binnen een afgescheiden weggedeelte over het nieuwe betondek. De voegovergangen zijn nog niet allemaal ingebouwd en er ligt ook nog geen asfalt op het beton. Pas als ook het betondek aan de westzijde van de brug is vervangen, wordt het gehele wegdek geasfalteerd. Tot dat moment worden de voegovergangen verhoogd met ongeveer 10 centimeter. Deze verhoging heeft een ruwe slijtlaag en een flauwe helling, zodat het verkeer er veilig en makkelijk overheen kan rijden.
 
Verkeershinder

Voor automobilisten en OV-bussen zijn er ook in deze fase van de werkzaamheden slechts 2 rijstroken beschikbaar op de brug. Zij rijden de stad in over de busbaan en de stad uit over het oostelijke fiets- en voetpad. Vrachtwagens, touringcars en landbouwvoertuigen kunnen geen gebruik maken van de Waalbrug. Zij moeten omrijden via de Oversteek of de A50.
 
Planning

Tijdens de renovatie wordt onder andere het betonnen rijdek vervangen en de staalconstructie geschilderd. Daarnaast wordt de busbaan omgebouwd tot een fietspad in twee richtingen en de vormgeving zo veel mogelijk teruggebracht in de oorspronkelijke staat. De vervanging van het betondek ligt op schema. Als de werkzaamheden aan de westzijde voorspoedig verlopen, kan het verkeer in oktober 2020 weer zonder oponthoud over 2 rijstroken de stad in- en over 2 rijstroken de stad uitrijden.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (2)

Geplaatst op 05-01-2020 om 16:37 door Robert
Conclusie als alles klaar is is de eigenlijke busbaan weg voor altijd de bus staat dan oom in de file aan te schuiven???

Geplaatst op 05-01-2020 om 16:37 door Robert
Conclusie als alles klaar is is de eigenlijke busbaan weg voor altijd de bus staat dan oom in de file aan te schuiven???Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.