Record aantal deelnemers aan WK wielrennen voor studenten

Van onze redactie
2 januari 2020
Van 9 tot 14 juni 2020 is Nijmegen gaststad voor het WK wielrennen voor studenten (WUCC). Studenten uit maar liefst 40 landen hebben zich geregistreerd als deelnemer. Nooit eerder deden er zoveel landen mee aan een WUCC. Nijmegen legt hiermee de lat hoog voor Stellenbosch (Zuid-Afrika) en Carthage (Costa Rica), gaststeden van het WUCC in 2022 en 2024.

De verwachting van de organisatie was dat zich ongeveer 250 deelnemers uit 25 landen zouden aanmelden. Die verwachting is inmiddels bijgesteld naar 350 deelnemers en meereizende begeleiding. De deelnemers zullen in juni aan de start verschijnen van wedstrijden in vier disciplines, zowel in een mannen- als een vrouwenrace. De wedstrijden vinden plaats rondom de Ooijpolder, Berg en Dal en op de campus van de Radboud Universiteit.

‘Four races, unlimited opportunities’

De vier races vormen het kernevenement, daarnaast zorgt de organisatie ook voor spin-off onder een bredere doelgroep dan de studenten en wielrenners alleen. In samenwerking met studenten en docenten vanuit de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Decathlon, worden er in aanloop naar het hoofdevenement in juni, vele side-events georganiseerd. Hiermee wordt getracht jong en oud in beweging te brengen en ondertussen het hoofdevenement onder de aandacht te brengen. De side-events doen niet alleen Nijmegen en Berg en Dal aan, ook in andere Gelderse gemeenten als Wijchen en Zutphen worden side-events georganiseerd ten behoeve van maatschappelijke impact. Dit alles volgens de slogan van het evenement: ‘Four races, unlimited opportunities’.

Kijk voor meer informatie over het WK wielrennen voor studenten op de website of de Facebookpagina van FISU World University Championship Cycling.


Dit bericht delen:

Advertenties