Dit is Nijmegen

Esther Otten
29 december 2019
Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.
De Nijmeegse vereniging ‘Roadkill Rollers’ beoefent roller derby. Roller derby is een full contactsport op traditionele quad rolschaatsen. Overgewaaid uit Amerika wordt dit in Nijmegen al bijna 5 jaar serieus beoefend.

Het spel wordt gespeeld door twee teams op rolschaatsen die tegen elkaar strijden op een ovale baan. Het is de bedoeling om de tegenstander in te halen en het andere team mag de tegenstander daarbij hinderen. Het gaat snel, je moet samenwerken en niet bang zijn om je tegenstander te duwen. Roller derby is niet voor watjes, je moet een beetje van actie houden.

De spelers hebben een unieke creatieve uitstraling. Zij kunnen een alter ego creëren en een eigen roller derby naam kiezen. Geïnspireerd op hun wettelijke naam, dingen waar men van houdt, leuke woordspeling of speciale karaktertrek. Maar naast de uitstraling gaat het uiteraard om de sportprestatie en is het een dynamische sport met veel spelregels.

Ongeveer 30 dames en heren van de vereniging trainen iedere dinsdag- en vrijdagavond 2 uur in de sporthal ‘de Horstacker’. De training begint zonder rolschaatsen met een aantal krachtoefeningen en aansluitend trainen de beginners en wedstrijdgroep apart op skates.
Wanneer de rolschaatsen aangaan komt de snelheid en dynamiek er meteen in. De beschermende maatregelen, zoals helm, mondstuk, knie- en elleboogbeschermers zijn ook niet overbodig.

Roadkill Rollers is een vereniging waar gezelligheid, respect en samenwerken hoog in het vaandel staan. Dit zijn ook eigenschappen die een team nodig heeft om te kunnen spelen.

Enthousiast geworden na het lezen en zien van de foto’s? Op vrijdag 7 februari is er een open training en iedereen is welkom om eens vrijblijvend mee te trainen.

Kijk voor meer informatie over de open training en de Roadkill Rollers op Facebook, Instagram óf op de website.
 

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.

 


Dit bericht delen:

Advertenties