Ecologisch woonproject IEWAN van start

Van onze redactie
18 maart 2014
Woningcorporatie Talis en bouwbedrijf Vastbouw hebben gistermiddag het startschot gegeven voor het project IEWAN. Dit woningbouwproject in de Waalsprong is uniek in Nederland omdat niet eerder op een dergelijk grote schaal gebouwd is met duurzame materialen.

Milieuvriendelijke materialen als stro en leem in een houten skelet zorgen dat de 24 woningen ecologisch verantwoord zijn. Ook de gemeenschappelijke energiewinning door middel van zonnecellen en een gemeenschappelijk afvalwatersysteem dragen bij aan de duurzaamheid van dit project.

In een ontmoeting aan de Vossenpels in Lent van woningcorporatie, bouwbedrijf en toekomstige bewoners, die als volwaardig partners in het project meedraaien, werden de eerste strobalen gestapeld. Groen Linkswethouder Jan van der Meer mocht als eerste zijn handafdruk in een 'wall of leem' plaatsten dat later een plaats zal krijgen in een gemeenschappelijke ruimte van het strowijkje. Zowel de provincie als de gemeente ondersteunt IEWAN met een subsidie.

Dit was de laatste handeling als wethouder voor Jan van der Meer. Na twee periodes van vier jaar wethouderschap vindt hij het tijd voor iets anders. Evenals zijn collega's Hannie Kunst en Henk Beerten zal hij na de verkiezingen niet meer terug keren in de Nijmeegse politiek.

Meer informatie over IEWAN vindt u op:
http://www.talis.nl/Over-Talis/Nieuws/Start-bouw-ecologisch-woonproject-Iewan-in-NijmegenLent.htm

Vrijwilligers


Wie enthousiast is over dit project kan zich bij Iewan melden om in de zomer of het najaar van 2014 enkele dagen of weken mee te bouwen, en zo ervaring op te doen met stro- en leembouw. Tijdens de bouw organiseert Iewan workshops om deze technieken onder de knie te krijgen, maar mee bouwen voor een kortere periode is ook mogelijk. Mail bij interesse naar meebouwen@strowijknijmegen.nl.


Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties