Auto belandt naast Dukenburgsebrug na ongeval

Lars Schwachöfer
24 december 2019
Afgelopen nacht raakten omstreeks 2 uur twee inzittenden van een auto zwaargewond bij een ongeval aan de Nieuwe Dukenburgseweg. De auto belandde op de kop naast de Dukenburgsebrug.
De bestuurder van een auto reed stadinwaarts over de Nieuwe Dukenburgseweg, toen hij met hoge snelheid van de weg raakte. De auto reed via het fietspad de berm in en vloog enkele meters door de bomen, en belandde naast de Nieuwe Dukenburgsebrug op het Westkanaalpad. De auto rolde door en kwam op de kop op het fietspad naast het Maas-Waalkanaal tot stilstand.
 
Omwonenden belden het alarmnummer. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten uit naar het ongeval. De 24-jarige bijrijdster kon zelf het voertuig verlaten. Zij is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer bevrijdde de bestuurder, een 24-jarige Nijmegenaar. Hij is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie kon nog geen uitspraak doen over de ernst van zijn verwondingen.
 
Het verkeer op de oprit van de A73 in de richting Venlo vanaf de Wijchenseweg ondervond korte tijd hinder van de landende en stijgende traumahelikopter. De Verkeers Ongevallenanalyse van de politie deed onderzoek op de ongevalslocatie. Een berger sleepte de auto weg. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Dit bericht delen:

Advertenties