Nijmegenaar krijgt 5 jaar cel voor poging tot doodslag

Van onze redactie
23 december 2019
Vorig jaar op 26 oktober vond omstreeks vijf uur in de middag een schietincident plaats aan de Spieghelhof. De rechtbank veroordeelde vandaag hiervoor een 49-jarige Nijmegenaar tot 5 jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag.

De man zou meerdere keren met een vuurwapen hebben geschoten op een passerende auto, waar 2 personen in zaten. Eén van de kogels raakte hierbij de auto. De inzittenden van de auto liepen geen verwondingen op.

Man ontkent

De man ontkent dat hij heeft geschoten. Hij zou zijn beschoten door één van de inzittenden van de auto. De rechtbank vindt zijn verklaring niet aannemelijk. Dit baseert zij onder andere op dossiergegevens en getuigenverklaringen. De rechtbank houdt er bij de strafoplegging rekening mee dat het gaat om een ernstig misdrijf.

Strafverzwarende omstandigheid

Als strafverzwarende omstandigheid weegt de rechtbank mee dat de schietpartij heeft plaatsgevonden op klaarlichte dag in een woonwijk. De opgelegde straf is lager dan de door de officier van justitie geëiste straf maar in lijn met de straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd.


Dit bericht delen:

Advertenties