Koninklijke onderscheiding voor vrijwillige brandweerman Roland Faber

Van onze redactie
21 december 2019
Roland Faber ontving vanmiddag de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de vrijwillige brandweer gedurende 22 jaar. Burgemeester Bruls reikte de onderscheiding uit tijdens de afscheidsreceptie van Faber.
Roland Faber (60) startte in 1997 als vrijwilliger bij de Brandweerkazerne Nijmegen-Noord. Hij werd daarna opgeleid tot onder andere hoofdbrandwacht, chauffeur en pompbediende. Faber is zeer betrokken bij de post Noord en was altijd bereid om een extra 24-uurs dienst op zich te nemen. Ook nam hij belangeloos deel aan demonstraties of promotie voor de vrijwillige brandweer of deelname aan de Kika-actie. Hij was ook altijd paraat om voertuigen op te halen voor een oefening of een open dag.

Bij examens was hij regelmatig beschikbaar als ‘manschap’ of rollenspelspeler en altijd bereid, ongeacht het tijdstip, om een collega af te lossen bij een grote brandweer-inzet, ook als hij zelf daarvoor al meewerkte bij die brand. Hij verwerkte jarenlang de gewerkte uren van zijn collega’s en maakte ook het rooster voor de vrijwilligers van post Noord.

Gedreven collega

De heer Faber is iemand die tot het uiterste gaat. Hij gaat door ‘tot hij er bij neervalt’ als hij niet afgeremd of gestopt wordt door anderen. Kortom: een zeer gedreven, gedisciplineerde en gemotiveerde collega. Daarnaast is hij ook persoonlijk in zijn collega’s geïnteresseerd. Dit is heel belangrijk als je zo nauw met elkaar samenwerkt en bij inzetten op elkaar moet kunnen vertrouwen.


Dit bericht delen:

Advertenties