Herdenkingslichtjes voor omgekomen soldaten op begraafplaats Jonkerbos

Van onze redactie
17 december 2019
Op 24 december wordt ter nagedachtenis van de gevallen soldaten in de Tweede Wereldoorlog herdenkingslichtjes aangestoken op de Britse militaire begraafplaats Jonkerbos.

Voordat kerstavond begint, worden in de middag kaarsjes bij de graven van de soldaten geplaatst en ontstoken. De kaarsen zijn bedoeld om te herdenken dat de jonge mannen bijna 75 jaar geleden hun leven hebben gegeven.

Samen herdenken

Het ontsteken van de herdenkingslichtjes wordt ondersteund door de gemeente Nijmegen. Burgemeester Bruls is aanwezig om de kinderen van verschillende Nijmeegse basisscholen te verwelkomen. De kinderen zorgen ervoor dat alle graven zijn voorzien van een lichtje. Een grote groep vrijwilligers ontsteekt de kaarsjes. De hele begraafplaats wordt hierdoor opgelicht en samen met de bezoekers worden de omgekomen soldaten herdacht.

Derde jaar op rij

Al sinds het begin van de jaren negentig worden op kerstavond lichtjes op de Canadese begraafplaats in Holten ontstoken. Dit initiatief heeft door het hele land navolging gekregen. De Britse militaire begraafplaats Jonkerbos doet dit jaar voor de derde keer mee aan deze herdenking.

Vanaf 15.30 uur zijn bezoekers welkom om de middag bij te wonen.

 


Dit bericht delen:

Advertenties