[Winactie] Film AQUARELA vanaf 2 januari te zien in LUX

Van onze redactie
22 december 2019
Aquarela is de hypnotiserende en adembenemende documentaire over de schoonheid en de oerkracht van water. Met indrukwekkende framerates en overweldigende muziek is Aquarela een cinematografisch spektakel. Deze spookachtige mooie documentaire van Viktor Kassakovsky is vanaf donderdag 2 januari te zien in LUX.

‘Wij mensen vinden onszelf veel te belangrijk’, stelt documentairemaker Victor Kossakovsky. In zijn nieuwe bioscoopdocumentaire Aquarela speelt water de hoofdrol. Met al zijn oerkracht dondert het over ons heen en het is zowel mooi als verontrustend; extase en inspiratie, maar ook vernietiging en menselijk leed.

Persoonlijkheden van water

Op het Baikalmeer, het oudste, grootste en diepste binnenmeer van de wereld, zakken auto's door het ijs, dat al weken eerder dan normaal is gaan smelten. Tijdens een hevige storm verandert een massief zeilschip tot een hulpeloze speelbal. In Miami slaat het water als een muur door de stad tijdens orkaan Irma. De mens speelt uiteindelijk slechts een bijrol. In de eerste plaats legt Kossakovsky de vele persoonlijkheden van het water vast: van woeste baren tot kalme beekjes, en van smeltende ijskappen tot de hoogste waterval ter wereld. Het effect is hypnotiserend en adembenemend mooi.

Aquarela ging in wereldpremière op het Filmfestival Venetië, werd geselecteerd voor Sundance en was eerder te zien op IDFA in het ‘Masters’ programma. Aquarela draait vanaf 2 januari in LUX. Kijk voor de exacte data en tickets op de website van LUX.

Winactie

Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen worden 3x 2 vrijkaarten voor deze filmvoorstelling in LUX verloot. Hoe doe je mee? Tag bij het bericht degene met wie je de film wil gaan zien of de mensen aan wie je de kaartjes gunt. De drie winnaars worden zondag 29 december om 19.00 uur bekendgemaakt bij het bericht op Facebook.


Dit bericht delen:

Advertenties