Voormalige Stadswinkel wordt Festivalhuis

Rachel Henst
15 december 2019
In het voormalige pand van de Stadswinkel midden in het centrum gaan 4 grote Nijmeegse festivals 'samenwonen'. De vier festivals zijn de Wintertuin, Music Meeting, Go Short en InScience. Hiermee versterkt Nijmegen haar positie als vijfde festivalstad van Nederland.
De vier organisatoren slaan de handen ineen om de festivals breder onder de aandacht te brengen. Door in één huis samen te werken vergroten de vier festivals hun zichtbaarheid en kunnen ze beter samenwerken, waardoor de kwaliteit van de festivals nog groter wordt.

Ook kruisbestuivingen tussen de festivals sluiten de organisatoren niet uit. Wintertuin organiseert jaarlijks een literatuurfestival, Music Meeting richt zich op wereldmuziek, Go Short is het festival voor de korte film en InScience houdt zich bezig met de wetenschapsfilms.

Publiek aan cultuur binden

Uit recent onderzoek van de gemeente Nijmegen blijkt dat 48% van de Nederlanders Nijmegen een evenementenstad vindt. Het grootste deel van de bezoekers gaat met een positiever beeld van de stad naar huis.

Volgens wethouder Cultuur Noël Vergunst is de samenwerking een uitgelezen kans om de positie van Nijmegen als festivalstad nog verder te versterken en nieuw publiek aan te trekken. ‘Festivals zijn een belangrijke manier om nieuw publiek aan cultuur te verbinden. Het Festivalhuis bestaat uit de disciplines muziek, literatuur, film en wetenschap. Dat is een geweldige basis voor grensoverschrijdend werken aan nieuw aanbod. Nijmegen loopt daarmee voorop.’

Het Festivalhuis zal in mei 2020 klaar zijn. De verbouwing van het pand gaat binnenkort van start.


Dit bericht delen:

Advertenties