Neva-ensemble komt naar De Waalboog

Van onze redactie
16 december 2019
Net voor Kerst treedt het bekende Neva-ensemble uit Sint Petersburg op bij De Waalboog. Tot half januari verzorgen zij een groot aantal optredens door heel Nederland en op maandag 23 december komen ze naar Nijmegen, voor een kerstconcert in de kerk De Goede Herder.
Het Russische klein koor bestaat uit 2 zangeressen, 3 zangers en een pianist en zingt liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen en Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt begeleid door de pianiste, met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde (Russische) componisten.

Als ensemble, maar ook als solisten, staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties. Zij krijgen veel waardering voor de op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders, maar ook uit de aandacht in de media. Op zowel radio als TV is, door de jaren heen, diverse malen aandacht aan het koor besteed en een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens 'de muzikale tovenaars uit Rusland'.

Informatie

Op maandag 23 december van 15.00 tot 16.00 uur komt het Neva-ensemble naar De Waalboog, voor een kerstconcert in de kerk De Goede Herder aan de Fanfarestraat 57. Dit concert is gratis te bezoeken voor gasten van binnen en buiten De Waalboog. De bewoners van De Waalboog hebben tot 14.45 uur voorrang op de plaatsen. Na afloop van het concert staan de zangers zelf aan de deur om mondelinge en geldelijke waardering in ontvangst te nemen.


Dit bericht delen:

Advertenties