Zilveren Waalbrugspeld voor Lies Murphy-Phoelich

Van onze redactie
14 december 2019
Lies Murphy-Phoelich ontving vanmiddag in wijkcentrum De Schakel een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange inzet voor Stichting De Zonnebloem. Burgemeester Bruls verraste haar hiermee tijdens een bijeenkomst van de Zonnebloem. Lies heeft gedurende haar langdurige vrijwilligerswerk een belangrijke rol gespeeld voor de Zonnebloem, haar bezoekers, en de buurtbewoners van Grootstal.
Ruim 17 jaar geleden startte Lies (78) met vrijwilligerswerk voor De Zonnebloem. Zij zette zich als vrijwilligster in door huisbezoeken af te leggen bij fysiek slecht en eenzame mensen in de wijk. Al die jaren heeft zij veel kunnen betekenen voor de burgers in Grootstal. Behalve dat zij zelf huisbezoeken aflegde, werkte zij nieuwe vrijwilligers in voor dit werk.

 

Behalve de huisbezoeken begeleidt Lies ook activiteiten, georganiseerd door de Zonnebloem, in wijkcentrum de Schakel. Zij zit in de leiding van een hobbyclub, gaat bijvoorbeeld mee om cadeautjes te kopen en in te pakken voor de Zonnebloemmiddagen waar een bingo of loterij was. Op de middagen in het wijkcentrum spreekt zij de mensen toe en helpt met organiseren.


Dit bericht delen:

Advertenties