Project groene buffer in Nijmegen-West afgerond

Van onze redactie
11 december 2019
Na twee jaar intensief overleggen, de beste oplossingen zoeken en uitvoeren, heeft Nijmegen-West een 'groene buffer'. Uit de geluidsmetingen blijkt dat de getroffen geluid-reducerende maatregelen langs de Neerbosscheweg en Energieweg een goed resultaat geven. Vanmiddag vierden de bewoners, gemeente en andere samenwerkende partijen de afronding van het project.
Op de kruising van de Neerbosscheweg en de O.C. Huismanstraat werd door wethouder Tiemens de laatste diffractor geplaatst. De wethouder maakte hierna de resultaten van de geluidsmetingen bekend en hiermee rondde zij de werkzaamheden symbolisch af.

Daarna werd het ‘belevingspad’ geopend, een pad waar wandelaars de werking van de geluidswerende maatregelen kunnen ervaren. Aansluitend tekende de wethouder de participatieovereenkomsten met Dorpsbelang Hees en basisschool Aquamarijn voor het beheer van de tiny forests.

Het project in het kort

Binnen het budget van 1 miljoen euro zijn in overleg met wijkbewoners verschillende maatregelen getroffen langs de Neerbosscheweg en Energieweg. Naast geluid verminderende maatregelen, zoals de plaatsing van diffractoren en de verlenging van geluidschermen, is er ook op verschillende plekken groen geplant. Voor de vergroening van de randen van de bedrijventerreinen bleek bij de bedrijven te weinig belangstelling. Het geld dat daarvoor was bedoeld, wordt nu gebruikt voor de aanleg van groen in de openbare ruimte langs de Energieweg. Zo zijn er twee zogeheten tiny forests aangeplant. Eén daarvan, op de hoek van de Wolfskuilseweg, wordt beheerd door buurtbewoners en de andere, in het Westerpark, wordt beheerd door basisschool Aquamarijn.


Dit bericht delen:

Advertenties