Burgemeester trapt samen met ambassadrice Emma Wortelboer Free Future af

Van onze redactie
12 december 2019
Free Future ambassadrice Emma Wortelboer en burgemeester Bruls trapten vandaag het jongerenprogramma Free Future af met een gesprek over de vrijheden die we nu ervaren. Free Future past in een serie herdenkingsactiviteiten; het is een jongerenprogramma binnen het programma 75 jaar Vrijheid.

Op Plein '44 staan vanaf nu een maand lang 8 billboards met daarop de vrijheden ‘veilige leefomgeving’, ‘inclusieve samenleving’, ‘economische vrijheid’, ‘seksuele vrijheid’, ‘vrijheid van meningsuiting’, ‘diversiteit’, ‘migratie’ en ‘mensenrechten’. Ook de website van Free Future  is vanaf vandaag in de lucht.

De burgemeester ging met Emma in gesprek over inclusieve samenleving.  'Bij het woord denk ik aan: iedereen hoort erbij. Mensen denken verschillend, doen verschillend, handelen verschillend, willen meedoen of juist niet, het maakt niet uit, je hoort erbij.' En Emma vult hierop aan: 'Het is belangrijk dat je jézelf ook accepteert. Misschien is dat nog wel moeilijker dan anderen accepteren.'

De viering en herdenking van 75 jaar Vrijheid is een goed moment om stil te staan bij het thema vrijheid. De gemeente Nijmegen organiseert in dat kader Free Future: een jongerenprogramma waarbij vrijheid in al haar facetten centraal staat. Free Future vindt plaats van 3 tot en met 9 februari 2020.

Speciaal Free Future programma

Free Future biedt van 3 tot en met 7 februari 2020 een speciaal programma: het Free Future College voor middelbare scholen, en studenten van MBO, HBO en WO uit heel Gelderland en daarbuiten. Tijdens het Free Future College zijn zij welkom in Nijmegen voor activiteiten en workshops rondom het thema vrijheid. Centraal staan de vragen: wat vinden jongeren van vrijheid? Hoe geven ze vorm aan vrijheid voor de toekomst? In De Lindenberg, ROC Nijmegen en op de campus van de Radboud Universiteit worden programma’s georganiseerd met muziek, debat, spoken word, graffiti, sport en nog veel meer.

Into the future – 75 uur non-stop vrijheid!

Het jongerenfestival Into the future start op donderdag 6 februari 2020 en is een festival dat antwoord zoekt op de vraag wat 75 jaar vrijheid gebracht heeft en hoe jongeren denken over de toekomst. Gedurende 75 uur wordt er non-stop inhoud met entertainment gemixt tot een uniek programma: met hiphop, dance, film, debat, kampvuur, workshops, sport en lezingen verspreid over de hele stad Nijmegen. Jongeren, artiesten, influencers uit de media, de politieke of culturele hoek, LHBTI’ers en immigranten maken de huidige balans op en geven hun geluid door. Into the Future begeeft zich van 6 tot en met 9 februari 2020 over heel Nijmegen en is grotendeels gratis toegankelijk voor alle jongeren uit Gelderland en daarbuiten.


Dit bericht delen:

Advertenties