Lokaal Compliment voor Rob Kropman van Humanitas

Hans de Groot
8 december 2019
Gisteren vond het grootste vrijwilligersfeest van Nijmegen plaats in de Lindenberg: het Lokaal Compliment. Een feest ter waardering en erkenning van de enorme inzet door alle Nijmeegse vrijwilligers in het afgelopen jaar. Met zo'n 1000 bezoekers was de sfeer uitstekend: relaxt, gezellig en bovenal feestelijk.

De avond begon gisteravond met de toespraak van wethouder onderwijs, welzijn en zorg, Grete Visser. Zij bedankte alle aanwezigen voor hun toewijding en inzet van het afgelopen jaar. Vervolgens reikte zij, samen met Mirjam Kaptein, directeur van de Vrijwilligerscentrale Nijmegen, het Lokaal Compliment symbolisch uit aan één vrijwilliger. Het Compliment stond dit jaar in het teken van maatjes. Rob Kropman, een zeer betrokken begeleider van hulpvragers bij Humanitas, was degene die het eerste compliment in ontvangst mocht nemen. Met zijn flinke dosis mensenkennis is hij al sinds 2014 een behulpzaam ‘maatje’ van diverse mensen die het door omstandigheden even niet alleen redden. Rob ontving een mooie bos bloemen en een groot applaus.

Voetjes van de vloer

Na de uitreiking volgde een avond vol plezier en gezelligheid. De zalen met de theatercolleges over ‘Het begint bij hoi’ door Lisanne van Kuppevelt en ‘Samen sterk zonder stigma’ door IrisZorg, zaten overvol. Met veel interactie zaten mensen op het puntje van hun stoel. Anderen speelden fanatiek mee met de Top 2000-bingo van Upbeatles en wonnen daarmee leuke prijzen. In de grote zaal genoten bezoekers van korte films van GoShort. En als klap op de vuurpijl draaide DJ Gijs lekkere plaatjes én verzoeknummertjes die bij alle aanwezigen de voetjes van de vloer kregen.

Geslaagde avond

Tegen 23.00 uur draaide de DJ het laatste nummer en daarmee werd het feest afgesloten. Met het compliment, een door de gemeente Nijmegen gesponsord duurzaam katoenen tasje, vertrok iedereen huiswaarts. Het was een zeer geslaagde avond: het grootste compliment voor de Vrijwilligerscentrale.


Dit bericht delen:

Advertenties