Appartementencomplex Burgemeester Hustinxstraat ontruimd na brand

Lars Schwachöfer Zondag 08 December 2019
Vanmorgen brak omstreeks elf uur brand uit in een appartement aan de Burgemeester Hustinxstraat. Het complex is ontruimd.

De brand ontstond in een appartement op de derde verdieping van het appartementencomplex. Bij de brand was sprake van hevige rookvorming. De bewoner is met ademhalingsproblemen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De rook verspreidde zich snel door het complex met 54 appartementen.

De brandweer ontruimde de derde en vierde verdieping van de flat. Meerdere bewoners van de bovengelegen verdiepingen verlieten uit voorzorg hun woning. De bewoners zijn opgevangen bij Guesthouse Vertoef aan de Nassausingel. Meerdere bewoners zijn nagekeken door verpleegkundigen.

Omstreeks half 1 gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. Het complex werd geventileerd en een verbrand matras uit het appartement werd naar buiten gehaald. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is nog onbekend. Team  Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek naar de oorzaak. Meerdere appartementen liepen forse rook- en roetschade op. Omstreeks 1 uur kon een deel van de bewoners terug naar hun appartementen. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om een oplossing voor de andere bewoners te regelen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.