De leukste kerstmarkten in Nijmegen

Rachel Henst
12 december 2019
Kerst staat alweer bijna voor de deur. Om alvast in de kerstsferen te komen zocht Nieuws uit Nijmegen de leukste kerstmarkten in Nijmegen uit.

Kerstmarkt Horstacker

In de arrenslee met de Kerstman, het kan op de Kerstmarkt Horstacker van de Vincentius Vereniging. Op zaterdag 14 december verzorgt de vereniging voor de tweede keer een Kerstmarkt. Chocolademelk, glühwein en erwtensoep staan voor de bezoekers klaar. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten en wordt er een loterij gehouden.

Wanneer: 14 december, 11.00 – 14.00 uur
Waar: op het plein bij de Lidl in de Horstacker, Horstacker 1599
 

Kerstmarkt Kolpinghuis

De Kolpingvereniging organiseert een Kerstmarkt waarbij de opbrengst naar Kolpingprojecten in Brazilië gaat. De Kerstmarkt is warm en sfeervol ingericht met verschillende kraampjes. Sieraden, kerststukjes en andere kerstartikelen zijn er te koop. Voor de kinderen is er een knutselhoek en tijdens de Kerstmarkt zingen verschillende koren.

Wanneer: 14 december, 12.00 – 16.00 uur
Waar: Kolpinghuis, Smetiusstraat 1
 

Winterfair Smeltkroes

De creatieve makers van De Smeltkroes gooien op zaterdag 14 december hun deuren open voor een winterfair. Struin door werkplaatsen van een ontwerper, meubelmaker, keramist, instrumentenbouwer of smid. Bezoekers kunnen hun laatste kerstcadeautjes inslaan of zich aansluiten bij originele workshops.

Wanneer: 14 december, 14.00 – 19.00 uur
Waar: De Smeltkroes, Waalbandijk 16
 

Kerstmarkt ROC

Het kerstgevoel is voor iedereen. Dat vinden de studenten van het ROC Nijmegen ook en daarom organiseren ze een Kerstmarkt voor het goede doel. Op maandag 16 december verkopen de studenten hapjes en drankjes in de grote hal van het ROC-gebouw. Het opgehaalde geld gaat naar de Sheltersuit en de Fieldwork Foundation. Sheltersuit maakt van oude slaapzakken winddichte jassen voor daklozen en Fieldwork Foundation verzorgt kerstpakketten voor mensen die het niet breed hebben.

Wanneer: 16 december, 11.00 – 15.00 uur
Waar: in de hal van het ROC-gebouw, Campusbaan 6
 

Kerstshoppen bij OBG

Bij meer dan dertig kraampjes kunnen bezoekers naar hartenlust kerstshoppen bij het Dienstencentrum OBG. Op woensdag 18 december vindt hier de jaarlijkse Kerstmarkt plaats. Geniet van kerstmuziek, warme chocolademelk, kerstlekkers en Glühwein.

Wanneer: 18 december, 14.00 – 17.00 uur
Waar: Dienstencentrum OBG, Professor Cornelissenstraat 2

 

Kerstsprookje Kinderboerderij De Goffert

Ervaar het ultieme kerstgevoel bij het jaarlijkse kerstsprookje op Kinderboerderij De Goffert. Bezoekers worden meegenomen over een prachtig verlicht terrein door onder andere de Kerstman en mysterieuze wezens.

Wanneer: 17 + 18 december, 18.00 – 20.00 uur
Waar: Kinderboerderij De Goffert, Slotemaker de Bruïneweg 268

 

Kerst-Inn Antonius van Paduakerk

In de Antonius van Paduakerk vindt op zaterdag 21 en zondag 22 december de Kerst-Inn plaats. Tijdens deze dagen kunnen bezoekers hun laatste kerstaankopen doen bij de vele stalletjes onder het genot van Glühwein. Alle kerstartikelen zijn door vrijwilligers gemaakt en de kerk is feestelijk aangekleed met kerststallen. Op zondagmiddag wordt om 16.00 uur afgesloten met een samenzang van traditionele Christmas carolls.

Wanneer: 21 december, 11.00 uur – 17.00 uur en 22 december, 12.00 – 18.00 uur
Waar: Antonius van Paduakerk, Groesbeekseweg 96


Dit bericht delen:

Advertenties