Themadag met lezing Peter de Graef in Han Fortmann Centrum

Van onze redactie
24 december 2019
Het Han Fortmann Centrum, centrum voor persoonlijke ontwikkeling, bestaat 40 jaar. Het voorjaarsseizoen 2020 van het Han Fortmann Centrum wordt op zaterdag 11 januari afgetrapt met een themadag waarbij Peter de Graef de lezing 'Vertrouwen: het begin van alles' houdt.  Vlaming Peter De Graef is theatermaker, schrijver, acteur en regisseur. 
Naast theaterman is Peter De Graef een uit nood geboren spirituele zoeker.  Wie ben ik, wat moet ik, waar draait dit alles om? Zijn zoektocht bracht hem langs filosofische en spirituele wegen van oosterse en westerse snit. Meditatie en stilte werd een constante in zijn leven naast een diep besef van egoloosheid  en een nieuw vertrouwen in het leven. Zijn voordrachten zijn diepzinnig, beschouwelijk, maar zonder dodelijke abstractie. Speels, relativerend en met humor neemt hij zijn toeschouwers mee in zijn vertelling. Videofragmenten van zijn optredens op Youtube  werden regelrechte hits. Zijn optreden belooft hoe dan ook een inspirerende middag te worden. 

Peter De Graef volgde zijn toneelopleiding aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Hij bouwde een opmerkelijk oeuvre op met eigen teksten en viel als acteur en auteur meermaals in de prijzen. Zo ontving hij in 1997 de prestigieuze  Louis d’Or voor zijn rol in De Wereldverbeteraar. 

Workshops

In de ochtend staan twee workshops op het programma, verzorgd door Ted van Rijt, Mindfulness en Compassietrainer en Eveline Zwikker, Holistisch Levenscoach. Beiden zijn Adocent aan het Han Fortmann Centrum. De eerste workshop heet ‘Een leven gebaseerd op vertrouwen’. Valt vertrouwen op je eigen waarneming te ontwikkelen? Kun je groeien in vertrouwen op wat het leven ook maar aanreikt? Zijn anderen wel te vertrouwen en wat doe je als het antwoord ‘nee’ blijkt te zijn? Wellicht prikkelende vragen die in de workshop aan de orde komen. De docent is Ted van Rijt.

De tweede workshop gaat over  het Latifagebed. Het Latifagebed is een geleide meditatie uit de traditie van het soefisme. Het gebed brengt je naar een plek van innerlijke vrede en zelfliefde. Tijdens de beoefening sta je stil bij zeven verschillende kwaliteiten die een bewustwordingsproces opgang brengen: aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave, liefde, ik ben. De docent is Eveline Zwikker.

Informatie en aanmelden

De entree bedraagt € 37,50, dit bedrag  is voor de workshops, lunch en lezing. Het is ook mogelijk om alleen de lezing bij te wonen. De kosten bedragen dan € 15,-. Aanmelden kan via de website, via e-mail: info@hanfortmanncentrum.nl of  telefonisch via  06-50633299. De locatie is de  Van Slichtenhorststraat 81. 

Over het Han Fortmann Centrum

Het Han Fortmann Centrum werd opgericht in 1979 en beoogt het bevorderen van persoonlijke groei,  bewustzijn en levensplezier in het persoonlijk en maatschappelijk leven. Daarbij baseert het centrum zich op wijsheidstradities uit de gehele wereld. Het centrum is genoemd naar de Nijmeegse priester en hoogleraar Cultuur en Godsdienstpsychologie, Henricus Martinus Maria Fortmann (1912-1970), die met publicaties als ‘Oosterse renaissance’ en ‘Heel de mens’ aandacht vroeg voor de samenhang tussen Oost en West, lichaam en geest, theorie en praktijk.

 

Dit bericht delen:

Advertenties