[Winactie] Nieuwe theatertournee Frank Boeijen start op 7 februari 2020

Van onze redactie
10 december 2019
De nieuwe theatertournee van de Nijmeegse zanger en liedjesschrijver Frank Boeijen start op 7 februari 2020 in Cuijk en eindigt op 6 juni 2020 in Nijmegen. Boeijen was eind jaren tachtig één van de eerste muzikanten die met Nederlandstalig repertoire de poppodia en het clubcircuit verruilde voor de theaters.
Eerdere recensies maken duidelijk dat Frank Boeijen met recht en reden de theaters als ‘zijn thuishaven’ beschouwt. …’ Boeijen spant een koord tussen op drift geraakte stemmingen van het hoofd en het hart. Een intelligent hart, passioneel en ingetogen tegelijk.’ En: …’De muziek vormt het sferische decor waarbinnen zich de gedachten van de zanger ontvouwen en die de zeggingskracht van zijn teksten onderstreept.’ (Heaven).

Verrassende arrangementen

Voor Frank Boeijen is het dan ook bijna vanzelfsprekend dat hij zich voor elke nieuwe theatertour muzikaal opnieuw uitvindt, met gedurfde liedjeskeuzes - puttend uit een rijk oeuvre - en verrassende arrangementen: klein en breekbaar, dan weer groots en meeslepend.

Zinnenprikkelende wereld 

De zanger schept op de bühne een zinnenprikkelende wereld waarin het als toeschouwer heerlijk toeven is, en waarin de liedjes tempo, stijl en emotie dicteren. En daarvoor heeft de Nijmeegse zanger getalenteerde wapenbroeders om zich heen verzameld die duidelijk op dezelfde golflengte zitten. Zoals De Groene Amsterdammer het ooit omschreef : …’Zijn muzikanten kleuren in en bij, plaatsen accenten en bouwen sfeer. Het zijn uitstekende muzikanten, vanwege hun spel, maar ook vanwege hun beheersing… wegwijzers naar het middelpunt: de stem van Frank.’

Informatie

De theatertournee start op 7 februari 2020 in Cuijk en eindigt op 6 juni 2020 in Nijmegen. Frank wordt vergezeld door pianist Ton Snijders, bassist Charles Nagtzaam, gitarist Peter van Benthem en drummer Mark Stoop. Klik hier voor het volledige overzicht van de optredens.

Winactie

Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen worden 5 gesigneerde exemplaren van het laatste album 'Palermo' van Frank Boeijen verloot. Het album bestaat uit twee cd's en een mooi boekwerk. 
Hoe maak je kans op één van deze albums? Vertel in een reactie onder het bericht waarom jij dit gesigneerde album graag wil hebben of tag degene aan wie je het gunt. De vijf winnaars worden op dinsdag 17 december om 19.00 uur bekendgemaakt bij het bericht op Facebook.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties