Boekpresentatie 'Orkaan in Irma' in Marikenhuis

Van onze redactie
7 december 2019
Op 14 december overhandigt Herman Delwig in het Marikenhuis het eerste exemplaar van zijn boek Orkaan in Irma aan de arts van zijn vorig jaar overleden vrouw. Delwig beschrijft in zijn boek de bijna vier jaar lang durende lijdensweg van zijn echtgenote nadat zij de diagnose borstkanker kreeg. Een deel van de opbrengst van het boek komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding.
Orkaan in Irma is een ontroerende beschrijving van een lijdensweg door een verwoestende ziekte. Ontwapenend, liefdevol, krachtig en met worstelingen die herkenbaar zijn voor iedereen die in zijn of haar relatie te maken heeft of heeft gehad met een ongeneeslijke ziekte. In Nederland sterven dagelijks gemiddeld negen vrouwen aan borstkanker.

‘Verloren aan kanker, gewonnen in trouw’

Als het in het Caraïbisch gebied nog rustig is en de meteorologen nog geen flauw benul hebben van het ontstaan van de orkaan Irma, zit Herman midden in een orkaan met dezelfde naam. Onthutst, gemangeld en terneergeslagen, want zijn vrouw Irma blijkt aan een ongeneeslijke vorm van kanker te lijden. In het grillige ziekteverloop zoekt hij wanhopig naar herkenningspunten van de vrouw op wie hij ooit zo gek was. Irma op haar beurt herkent haar man niet meer. Het is voor hen beiden dwalen en zoeken, terwijl de kanker in Irma voortwoekert. Toch blijven zij elkaar trouw, vooral door de krachtige onderlinge liefde die zich diep in hen heeft genesteld.

Presentatie

Op zaterdag 14 december wordt het boek gepresenteerd in het Marikenhuis aan de Slotemaker de Bruïneweg 163. Een zeer toepasselijke plek omdat deze locatie, geheel door vrijwilligers gerund, zich richt op mensen die geraakt zijn door kanker. Het eerste exemplaar van het boek wordt om 15.00 uur uitgereikt aan de arts Robert Hermans, die in het boek figureert als arts van Irma.

Orkaan in Irma – Herman Delwig. ISBN 9789492435125, 192 pagina’s, softcover, € 19,95


Dit bericht delen:

Advertenties