Vuurwerkpreventie start op Nijmeegse scholen en eindigt met BindkrachtCup

Van onze redactie
5 december 2019
Meer dan 30 Nijmeegse basisscholen, jongerencentra en het Pro College doen dit jaar mee aan de preventieve vuurwerkcampagne. In totaal worden meer dan 1200 kinderen bereikt, vooral in stadsdelen Lindenholt, Dukenburg, Noord, Zuid, Oud- en Nieuw-West.
Door de voorlichtingscampagne worden kinderen in groep 7 en 8 zich bewust van de gevaren en gevolgen rondom het afsteken van vuurwerk. In de laatste week van de kerstvakantie vindt ook de BindkrachtCup plaats: een 5-daagse zaalvoetbalbeleving in Sporthal De HorstAcker Lindenholt met workshops en clinics voor jong en oud. Op deze manier is er een alternatief voor het op straat afsteken van vuurwerk.

Vijf Tips, Vijf Regels, Vijf Vingers!

De scholieren bekijken tijdens de campagne een film over vuurwerk. De film laat het verhaal van Freek zien die zijn vingers verloor op oudjaarsnacht, maar geeft ook tips en regels. Na het kijken van de film ervaren de scholieren door verschillende workshops hoe het is om met een handicap, veroorzaakt door vuurwerk, alledaagse handelingen uit te voeren. Ook is op een aantal scholen de politie en/of brandweer aanwezig. Zij gaan met de jongeren in gesprek over vuurwerk in een speciale politiebus.

BindkrachtCup

Tijdens de BindkrachtCup van 27 tot en met 31 december zullen de beste zaalvoetbalteams uit Nijmegen en omgeving het 5 dagen lang tegen elkaar opnemen. Ook is er een FIFA20-competitie en de finale van de Futsal battle. Naast voetbal draait het ook om ontmoeting en gezelligheid, dus jongeren vanaf 10 jaar hoeven zich niet te vervelen. Er zijn dj workshops, judo- en kickboks-clinics en dansworkshops. Het event vindt plaatst in sporthal De HorstAcker in Lindenholt en is gratis toegankelijk. op de website van Bindkrachtcup is de laatste informatie te vinden.

Samenwerking

De preventieve vuurwerkcampagne wordt uitgevoerd door het jongerenwerk van Bindkracht10. Hierbij werken dit jaar met verschillende partners samen zoals de gemeente Nijmegen, basisscholen, politie, brandweer, straatcoaches en veel stagiaires en vrijwilligers. Bij de Bindkracht10Cup werken verschillende sportverenigingen, N.E.C. en FC Social Work samen om het evenement tot een succes te maken. Ook verschillende bedrijven en sponsoren dragen hun steentje bij.


Dit bericht delen:

Advertenties