Erfenis duurzame hoofdstad 2018 vastgelegd in De Bastei

Van onze redactie
3 december 2019
In De Bastei is gisteren een expo-eiland onthuld over Nijmegen European Green Capital 2018. Het eiland bestaat uit een vitrine met allerlei attributen uit dat jaar, zoals de circulaire ambtsketen, en een paneel met informatie. De onthulling werd verricht door leden van de Sustainability Board, een adviesraad die voortkomt uit Green Capital.

Met de onthulling van het expo-eiland in De Bastei en de lancering van de Sustainability Board werden nieuwe stappen gezet in het vervolg van het Green Capital-jaar 2018. De vitrine biedt bezoekers van De Bastei een terugblik op het jaar dat Nijmegen duurzame hoofdstad van Europa was. De Sustainability Board, een adviesraad op het gebied van duurzaamheid, houdt zich juist bezig met de toekomst: Once a Green Capital, always a Green Capital.

Groene routes

In de vitrine zijn verschillende items te zien uit 2018, het jaar dat Nijmegen European Green Capital was zoals de groene wandel- en fietsroutes, deze zijn nog steeds verkrijgbaar bij De Bastei en VVV Rijk van Nijmegen. Ook de circulaire ambtsketen van goud en zilver van afgedankte elektronica en het magazine Once a Green Capital, always a Green Capital zijn te zien. Verder is de tas waarvoor Green Capital-spandoeken zijn hergebruikt en het ideeënboek dat tijdens Green Capital in het bezoekerspaviljoen lag, opgenomen in de collectie. Op het paneel zijn foto’s en een digitaal document met films en andere informatie over Green Capital te vinden.

Sustainability Board

De onthulling vond plaats aan het begin van een bijeenkomst van de Sustainability Board. Deze adviesraad duurzaamheid komt binnenkort met een meerjarenplan en geeft daarmee een vervolg aan Nijmegen European Green Capital 2018. De leden zijn vertegenwoordigers van allerlei partijen in de stad, zoals Dar, Rabobank, woningbouwcorporaties, onderwijsinstellingen en De Bastei. Voorzitter van de Sustainability Board is wethouder Harriët Tiemens.

Informatie

Meer informatie over Nijmegen European Green Capital 2018 is te vinden op de website. Voor vragen kan men mailen naar greencapital@nijmegen.nl.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. Meer informatie is te vinden op de website van De Bastei.


Dit bericht delen:

Advertenties