Topdrukte tijdens feestelijke housewarming De Vereeniging

Van onze redactie
1 december 2019
Nijmegenaren gaven gisteren in groten getale gehoor aan de uitnodiging een kijkje te komen nemen in het vernieuwde Concertgebouw De Vereeniging. Tussen 14.00 en 17.00 uur namen zo'n 1000 bezoekers deel aan een muzikale ontdekkingstocht door het pand. Bij het avondprogramma waren ruim 1100 bezoekers aanwezig.
Burgemeester Bruls verrichte de officiële openingshandeling, omlijst met feestelijke muziek. Vervolgens bracht het Nederlands Blazers Ensemble het programma The Unknown Chaplin met nieuw gecomponeerde muziek op filmfragmenten met Charlie Chaplin. Een gevarieerd programma waarbij het komische element de nodige lachsalvo’s uitlokte. Het bioscoopgevoel werd versterkt door een intermezzo van popcornventers.

Na afloop van het concert was er een afterparty met live-muziek door leden van het Nederlands Blazersensemble. De reacties van bezoekers zowel ’s middags als ’s avonds waren vrijwel unaniem enthousiast en varieerden van wat is het prachtig geworden” en ‘wat een traktatie’ tot ‘trots op zo’n mooi gebouw in onze stad’.


Dit bericht delen:

Advertenties