Verdachte diefstal bestelbus snel aangehouden

Lars Schwachöfer
2 december 2019
De politie heeft vanmiddag omstreeks twee uur een verdachte van een diefstal van een bestelbus aangehouden in de Zwanenveld. Een tweede verdachte is gevlucht.
Een medewerker van PostNL liep, na het bezorgen van een pakketje in het centrum, terug naar zijn bestelbus. Tot zijn verbazing zag hij de bus de straat uitrijden. Hij alarmeerde direct de politie, die een zoekactie startte. Via de GPS-tracker van de bus werd de locatie opgezocht. Na enige tijd werd de bestelbus met twee inzittenden op de Van Schuylenburgweg gezien. Een agent gaf de bestuurder een stopteken. De bestelbus stopte in de 10e straat van de Zwanenveld, waarop de twee inzittenden uitstapten en ieder een andere richting kant op vluchtte.
 
De agent ging achter een van de verdachten aan en kon de verdachte nabij het winkelcentrum aangehouden. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De andere verdachte vluchtte via het park in de richting van de Lankforst. Meerdere eenheden zochten in de omgeving naar de tweede verdachte. Hij werd niet meer aangetroffen. Agenten deden ter plaatse sporenonderzoek in de bestelbus.

De bezorger was na korte tijd met zijn werkgever aanwezig bij de bestelbus. Zij hebben de bus naar het politiebureau gereden. Daar zullen agenten de aangifte opnemen. De politie vraagt getuigen, of mensen met meer informatie over de verdachten,om contact op te nemen. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Dit bericht delen:

Advertenties