Man overleden bij sloopwerkzaamheden elektriciteitscentrale

Lars Schwachöfer Vrijdag 29 November 2019

Gisteravond is omstreeks zeven uur een dode gevallen bij sloopwerkzaamheden aan de voormalige elektriciteitscentrale. Het betreft een 52-jarige man uit Rotterdam.

De man viel tijdens de sloopwerkzaamheden aan de elektriciteitscentrale vanaf een hoogte van ongeveer 4 à 5 meter naar beneden. Collega's van het slachtoffer verleenden eerste hulp en alarmeerden de hulpdiensten. Meerdere hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team, rukten uit naar het ongeval. Vanwege het slechte weer kwam het Mobiel Medisch Team niet per traumahelikopter maar per auto ter plaatse. 

Een woordvoerder van Engie laat weten dat hulp niet meer mocht baten. De man overleed ter plaatse. De sloopwerkzaamheden zijn direct gestopt. Vandaag startten inspecteurs van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Ook energiebedrijf Engie en Schotte Sloopwerken, waarvoor de man werkte, startten een onderzoek.

Voor medewerkers van Engie en Schotte is slachtofferhulp geregeld. De sloopwerkzaamheden liggen tot zeker volgende week stil. Volgende week wordt door alle partijen gekeken wanneer de sloopwerkzaamheden hervat worden.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.