Man overleden bij sloopwerkzaamheden elektriciteitscentrale

Lars Schwachöfer
29 november 2019
Gisteravond is omstreeks zeven uur een dode gevallen bij sloopwerkzaamheden aan de voormalige elektriciteitscentrale. Het betreft een 52-jarige man uit Rotterdam.

De man viel tijdens de sloopwerkzaamheden aan de elektriciteitscentrale vanaf een hoogte van ongeveer 4 à 5 meter naar beneden. Collega's van het slachtoffer verleenden eerste hulp en alarmeerden de hulpdiensten. Meerdere hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team, rukten uit naar het ongeval. Vanwege het slechte weer kwam het Mobiel Medisch Team niet per traumahelikopter maar per auto ter plaatse. 

Een woordvoerder van Engie laat weten dat hulp niet meer mocht baten. De man overleed ter plaatse. De sloopwerkzaamheden zijn direct gestopt. Vandaag startten inspecteurs van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Ook energiebedrijf Engie en Schotte Sloopwerken, waarvoor de man werkte, startten een onderzoek.

Voor medewerkers van Engie en Schotte is slachtofferhulp geregeld. De sloopwerkzaamheden liggen tot zeker volgende week stil. Volgende week wordt door alle partijen gekeken wanneer de sloopwerkzaamheden hervat worden.


Dit bericht delen:

Advertenties