Spoedeisende hulp RadboudUMC afgezet na explosie in Weert

Lars Schwachöfer
28 november 2019
Vanmorgen vond omstreeks elf uur een explosie in een drugslab in het Limburgse Weert plaats. De spoedeisende hulp van het RadboudUMC is langere tijd afgezet vanwege een bus met verdachte inhoud.
Na een explosie en brand even voor elf uur in een loods aan de Heihuisweg in Weert, werd een drugslab aangetroffen. De politie is aanwezig om het lab op een veilige manier te ontmantelen. De bewoner van de naastgelegen woning is aangehouden.

Omstreeks half 1 werd bij de spoedeisende hulp van het RadboudUMC een zwaargewonde man binnengebracht. Vermoedelijk is de man gewond geraakt bij de explosie in Weert. De man die de zwaargewonde man binnen bracht bleek ook gewond. Beiden zijn opgenomen in het ziekenhuis. Vanwege de verwondingen en omdat een van de mannen rook naar amfetamine, alarmeerde het ziekenhuispersoneel de politie. De politie hield beide mannen aan. Een derde man was inmiddels gevlucht.

Na een korte zoektocht werd de derde man bij de ingang van het ziekenhuis aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De bus waarmee de man werd binnengebracht, werd voor de deur van de spoedeisende hulp geparkeerd. In de bus werden meerdere gasflessen en een vat met onbekende inhoud aangetroffen. Hierop werd de brandweer gealarmeerd. De brandweer zette de omgeving van de spoedeisende hulp ruim af.

De brandweer verrichte meerdere metingen. Er werden geen giftige stoffen gemeten. Omstreeks twee uur werd de afzetting opgeheven. Een berger sleepte de bus weg voor verder onderzoek door de politie. De politie blijft aanwezig bij de aangehouden mannen in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.

Update 29 november:
De loods aan de Heihuisweg in Weert waar gisterochtend een explosie plaatsvond, blijkt na onderzoek een productielocatie van amfetamine. Bij de start van de ontmanteling werden twee vuurwapens aangetroffen. De mannen die werden aangehouden in het Radboud ziekenhuis, zijn twee mannen van 49 en 52 jaar uit Groesbeek en een 40-jarige man uit Nijmegen.

Dit bericht delen:

Advertenties