Vijf horecagelegenheden in overtreding tijdens controle

Van onze redactie
27 november 2019
De gemeente, douane en Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit hielden afgelopen weekend een gezamenlijke controle in diverse horecagelegenheden. Daarbij bleek dat meerdere ondernemingen in overtreding waren.
De Douane, de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en gemeente hielden een integrale horecacontrole onder regie van de gemeente Nijmegen. Tijdens de controle zijn zeven horecagelegenheden bezocht. In vijf daarvan werden meer of minder zware overtredingen geconstateerd. De feiten variëren van schijnbeheer, illegaal gokken, het ontduiken van accijns op tabak, frisdrank en alcohol tot overtreding van het rookverbod. In één gelegenheid werd een dermate grote concentratie CO2 gemeten dat er direct overgegaan is tot ontruiming.

De komende tijd zal op basis van de rapporten van de diverse deelnemende instanties bekeken worden welke gevolgen de geconstateerde feiten hebben voor de ondernemers. Burgemeester Bruls is tevreden over de aanpak: 'Dit is voor het eerst dat de partijen in deze samenstelling de Nijmeegse horeca in gezamenlijkheid controleren. Door meerdere controles in één bezoek uit te voeren proberen we de hinder voor de ondernemer zo klein mogelijk te houden. De resultaten laten zien dat controles geen overbodige luxe zijn. We zullen dit wat mij betreft dan ook zeker vaker gaan doen op deze manier.'

Dit bericht delen:

Advertenties