Stormschade in Nijmegen

Van onze redactie
28 oktober 2013

De brandweer had het er maar druk mee vandaag: de door de KNMI 'code geel' afgekondigde alarmfase richtte gelukkig alleen materiele schade aan in Nijmegen.

Uit voorzorg werd de maandagmarkt vandaag afgelast. In de 30e straat in de Gildekamp werd om 09.30u al preventief de eerste boom gerooid. Bewoners hadden 'harde knallen' in de boom gehoord waarna er grote scheuren in de bast zichtbaar waren. Gebruik makend van een lier werd de boom omgetrokken zodat ie geen gevaar meer vormde.

Rond het hoogtepunt van de storm zijn er diverse meldingen over afgerukte takken en omgevallen bomen binnengekomen.

Op de Groesbeekseweg belandde een boom dwars over de weg waardoor het verkeer enige tijd gestremd raakte. Terwijl de brandweer bezig was om deze op te ruimen viel er 40 meter verderop een grote tak bovenop een geparkeerde auto. Ook in het centrum raakten een paar auto's beschadigd door vallend puin. Het NEC-logo is losgewaaid van de gevel van het stadion, er wordt nog bekeken of deze gerepareerd kan worden.

Persoonlijke ongelukken hebben zich er in Nijmegen niet voorgedaan en rond 15.00 uur werd het weeralarm weer ingetrokken.


Dit bericht delen:

Advertenties