Beschonken automobilist aangehouden na aanrijding

Lars Schwachöfer
24 november 2019
De politie heeft vanmorgen omstreeks zes uur de bestuurder van een auto aangehouden. De bestuurder reed met hoge snelheid, veroorzaakte een ongeval en weigerde te stoppen.
Agenten zagen even voor zes uur een auto met hoge snelheid over de Sint Annastraat richting het centrum rijden. De agenten draaiden hun voertuig en gingen achter de auto aan. De auto reed inmiddels op de Kronenburgersingel, waar hij met hoge snelheid tegen een geparkeerde auto reed. Vervolgens reed hij tegen een lantaarnpaal aan, waarna hij doorreed.
 
De agenten kwamen achter de auto te rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en reed via het Joris Ivensplein naar de Weurtseweg. Hier reed hij enkele bomen op de middenberm uit de grond. De auto kwam ter hoogte van de Lijnbaanstraat tot stilstand omdat alle banden lek waren.
 
De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In en om de auto hing een alcohollucht. Op het politiebureau blies de bestuurder 330 ug/l bij een ademanalyse. Tegen de bestuurder word proces verbaal opgemaakt voor diverse feiten. De eigenaar van de geparkeerde auto doet aangifte. Een berger sleepte beide voertuigen weg.

Dit bericht delen:

Advertenties