Bijna 1000 bezoekers Huis van Sinterklaas

Frank van Raaij Zaterdag 23 November 2019
Na een rustige opening afgelopen woensdag, was het zaterdagmiddag gezellig druk in het Huis van Sinterklaas. Bijna 1000 kinderen en ouders brachten een bezoek aan de Sint in de Mariënburgkapel en ook de andere locaties, zoals de Wenswinkel, Pannenkoekenhuis en Kleurschool, hadden over belangstelling niet te klagen.

De creatieve vormgevers van het Huis van Sinterklaas, Agency X uit Nijmegen, hadden ook dit jaar in opdracht en samenwerking met het Huis voor de Binnenstad en deelnemende ondernemers, diverse locaties getransformeerd van winkel/horecavoorziening naar Pietenlocaties. In het nieuwe pand van speelgoedwinkel De Regenboog in de Hertogstraat, is een complete kleurhoek ingericht en op de bovenverdieping van pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje mogen kinderen hun eigen pannenkoek helemaal versieren en lekker opsmikkelen. In de Marikenstraat is een leegstand winkelpand omgetoverd tot Pieten Wenswinkel en in de Hertogstraat kunnen kinderen samen met de Pieten op zoek gaan naar kwijtgeraakte chocoladeletters.

Handtekening Sinterklaas

Bij elke activiteit krijgen de kinderen van een van de Pieten een stempel in het Pietenboekje. Als alle opdrachten zijn volbracht krijgen ze in het Huis van Sinterklaas van de Sint hoogstpersoonlijk zijn felbegeerde handtekening en is het Pietenboekje compleet.

Bekijk het fotoverslag op onze Facebookpagina.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.